Travel Plan

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Pride of Africa: ένα ξεχωριστό ταξίδι


Το Travel plan ετοίμασε και σας παρουσιάζει μια αποκλειστική ταξιδιωτική πρόταση!  12 ημέρες, γνωρίστε τη συναρπαστική χώρα της Νοτίου Αφρικής μέσα από ένα διαφορετικό ταξίδι.
  • 1η - 2η μέρα: Πτήση για Durban
Αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Γιοχάνεσμπουργκ και από εκεί ανταπόκριση για το αεροδρόμιο του Durban.  Μεταφορά & διανυκτέρευση στο εκπληκτικό “Fairmont Zimblai Resort”.
  • 3η μέρα: Durban
Ελεύθερη ημέρα, για να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες του Ινδικού και τις μοναδικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

  • 4η μέρα: Durban – Johannesburg
Αναχωρούμε για το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου και θα επισκεφθούμε τη φημισμένη “Admore Ceramics Gallery”.  Στα κεραμικά της είναι αποτυπωμένη η ιστορία, η κουλτούρα, ο ρυθμός και τα χρώματα της ζωής των Ζουλού. Συνεχίζουμε για τον σταθμό των τρένων, όπου και επιβιβαζόμαστε πλέον στο περίφημο “Pride of Africa”, ένα από τα πολυτελέστερα και πιο ξεχωριστά τρένα στον κόσμο.  Το ταξίδι μας προς το βορρά έχει μόλις ξεκινήσει!
  • 5η μέρα: Διαδρομή με το τρένο
Νωρίς το πρωί το τρένο σταματά σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημείατης χώρας.  Στο Spionkop θα επισκεφθούμε το σπουδαίο πεδίο μάχης του πόλεμου των Μπόερς (oι «Πόλεμοι των Μπόερς» διεξήχθησαν στην Νότια Αφρική μεταξύ των Άγγλων και των Ολλανδών αποίκων της περιοχής, γνωστών και ως Μπόερς), ενώ μετά το μεσημέρι ακολουθεί σαφάρι στο “Nampiti Reserve”, ένα από τα πλουσιότερα πάρκα και την περιοχή των “Big Five” της Ν. Αφρικής.  Στην Αφρική ως "Big Five" αναφέρεται τα πέντε μεγάλα ζώα της πανίδας της ηπείρου: το λιοντάρι, τον αφρικανικό ελέφαντα, το βουβάλι Cape, τη λεοπάρδαλη και το ρινόκερο και συγκεκριμένα το «παιχνίδι» που γίνεται με τους κυνηγούς, καθώς θεωρούνται τα πέντε πιο δύσκολα ζώα στην Αφρική για το κυνήγι με τα πόδια.
  • 6η μέρα: Johannesburg
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με το τραίνο και φτάνουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ το απόγευμα.  Πριν κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο όπου θα  διανυκτερεύσουμε, θα κάνουμε μια στάση να επισκεφθούμε το Σοβέτο, μία από τις σημαντικότερες περιοχές κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ, από όπου και ξεκίνησε το κίνημα των μαύρων με συνέπεια και σήμερα θεωρείται σύμβολο ελευθερίας, και το λόφο του Συντάγματος.
  • 7η - 8η μέρα: Διαδρομή με το τρένο
Ακολουθεί μια καταπληκτική διαδρομή από την Pretoria με κατεύθυνση προς τα σύνορα με τη χώρα της Ζιμπάμπουε.  Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τη μοναδική αυτή διαδρομή, από το observation car η το lounge car του συρμού μας.  Είσοδος στην χώρα την 9η μέρα.
  • 9η - 10η μέρα: Kaταρράκτες Victoria
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο Victoria.  Οι επόμενες δύο ημέρες κυλούν σα σκηνές από ταινία, με την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου στους καταρράκτες και των πάρκων γύρω τους.  Θα περπατήσετε με τα λιοντάρια, θα κάνετε βόλτα στην πλάτη ελεφάντων, rafting (για τους τολμηρούς), όμως τίποτα δε συγκρίνεται  με την αίσθηση που θα νιώσετε όταν σταθείτε μπροστά από τον τεράστιο υδάτινο όγκο του Ζαμβέζη, που πέφτει για 108 μέτρα.  Μια εικόνα και μια μέρα που θα σας μείνουν αξέχαστες.
  • 11η - 12η μέρα: Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο, από όπου μέσω ενδιάμεσων σταθμών ξεκινάει το ταξίδι επιστροφής.  Άφιξη στην Αθήνα την 12η ημέρα.

Μια μοναδική εμπειρία, εμπειρία ζωής, έχει φτάσει στο τέλος της.


*Aναχ.: 12/7, 26/7, 9/8, 23/8, 7/9, 21/9
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους: travelplan.gr.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Victoria Falls

«Πέρα από την Αφρική...»

Το ιστορικό Johannesburg

Pride of Africa, σαν από ταινία

Το πολυτελές "Fairmont Zimblai"

Το Durban με θέα τον Ινδικό

Pin It button on image hover