Travel Plan

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Χρήσιμα tips για τα αεροπορικά σας ταξίδια


Σε αυτό το ερώτημα έρχονται να απαντήσουν έρευνες και ειδικοί του χώρου εκφράζοντας αρκετές απόψεις για το ποια είναι η κατάλληλη ημέρα ακόμα και ώρα για να κλείσουμε το αεροπορικό μας εισιτήριο στην πιο χαμηλή τιμή. Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς απόψεις. 

Μια πρώτη άποψη λοιπόν, υποστηρίζει πως η Τρίτη είναι η καλύτερη μέρα...
για να κλείσετε το εισιτήριο σας. Η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός πως οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες ανακοινώνουν τις προσφορές του την Τρίτη και οι τιμές ισχύουν για περίπου 48 ώρες εκτός αν φυσικά οι θέσεις που έχουν δεσμευτεί για την προσφορά εξαντληθούν νωρίτερα.  Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία οι ειδικοί προτείνουν την έρευνα αγοράς και το κλείσιμο των αεροπορικών σας εισιτηρίων νωρίς το πρωί, ανεξάρτητα από την ημέρα, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες μόλις θα έχουν αναπροσαρμόσει τις τιμές του. 

Ωστόσο, στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν νέες έρευνες και απόψεις που έχουν να κάνουν περισσότερο με τις συνήθειες και τις συμπεριφοράς των καταναλωτών και όχι του τρόπου λειτουργίας των αεροπορικών εταιρειών.  Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες θεωρίες η καλύτερη περίοδος για τα αεροπορικά σας εισιτήρια είναι τα σαββατοκύριακα.  Όμως προσοχή.  Η θεωρία αυτή ισχύει για τους προορισμούς αναψυχής και αυτό γιατί οι αεροπορικές εταιρείες επιζητούν να προσελκύσουν σε αυτούς τους προορισμούς τους businessmen που χαλαρώνουν από την καθημερινότητα και έχουν χρόνο να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.  Ωστόσο και πάλι όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την κατηγορία του ναύλου, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το ταξίδι την δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου κ.λπ. 

Ποιο είναι το συμπέρασμα που οδηγούμαστε από όλα τα παραπάνω;  Πότε είναι η κατάλληλη ημέρα για να κλείσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο;  Σίγουρα όλες αυτές οι θεωρίες μπορούν να βοηθήσουν ωστόσο για την συνεχή και έγκαιρη ενημέρωσή σας θα σας προτείναμε να γραφτείτε στο newsletter του travelplan.gr ώστε να είστε πάντα ενήμεροι για τις χαμηλότερες τιμές!


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!
Pin It button on image hover