Travel Plan

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τα "must see" της Βιέννης


Πρόκειται για την πιο αρχοντική και πολιτισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Με αφετηρία την χαοτική Αθήνα, η Βιέννη θα σας δημιουργήσει την αίσθηση ενός αστικού παραδείσου. Μια πόλη με τεράστια, καταπράσινα πάρκα, ελάχιστα αυτοκίνητα, επιβλητικά παλάτια, μουσεία και σημαντικά έργα τέχνης, ιστορικά καφέ, υπέροχα γλυκά και υποδειγματικές δημόσιες συγκοινωνίες! Η Βιέννη κερδίζει τον επισκέπτη της κατευθείαν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Πάμε μια βόλτα σε ορισμένα από τα must see αξιοθέατά της, αν και η λίστα και σε αυτή την περίπτωση, μοιάζει πραγματικά ατελείωτη.

  • Hofburg 
Ένα εντυπωσιακό παλάτι απίστευτης χλιδής! Χρυσοσκάλιστα έπιπλα, ολομέταξες κουρτίνες, βαρύτιμα χαλιά, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι περιμένουν για να σας εντυπωσιάσουν! Μουσείο πλέον, μπορείτε να περιπλανηθείτε στους χώρους που έπαιρνε τις αποφάσεις για το μέλλον της τότε Αυστρο-Ουγγαρίας ο αυτοκράτωρ Φραγκίσκος-Ιωσήφ και που η πριγκίπισσα Σίσσυ δοκίμαζε τα νέα της φορέματα. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης (πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να την επισκεφθείτε), η αίθουσα με τη συλλογή των Αυτοκρατορικών θησαυρών καθώς και η περίφημη Ισπανική Σχολή Ιππασίας με τις εντυπωσιακές επιδείξεις ειδικά εκπαιδευμένων αλόγων.

  • Schönbrunn 
Τα θερινά ανάκτορα της αγαπημένης πριγκίπισσας. Σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από τον κεντρικό σταθμό τρένων της Βιέννης (Westbahnhof), αρκεί μόνο μια ματιά στο εξωτερικό του για να σας εντυπωσιάσει. Τεράστιο, ασύγκριτης χλιδής και πολυτέλειας, με τους πραγματικά ανεπανάληπτους κήπους του, το Schönbrunn, ανακηρύχθηκε από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρει κανείς ότι περίπου 40 δωμάτια του παλατιού είναι ανοιχτά για το κοινό, τα οποία όμως δεν αποτελούν ούτε το 3% του παλατιού, το οποίο διαθέτει συνολικά 1.441 δωμάτια! Περιπλανηθείτε στα διαμερίσματα της Μαρίας-Θηρεσίας, όπου ο Μότσαρτ έδωσε το πρώτο του κονσέρτο σε ηλικία 6 ετών, καθώς και στα δωμάτια του Κάιζερ και της Σίσσυ. Στη βόλτα σας στους περίφημους κήπους μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη συλλογή με τις αυτοκρατορικές άμαξες, δίπλα στο παλάτι.

Συμβουλή μας να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας από τους κήπους και μετά από το απαραίτητο διάλειμμα για καφέ και λίγη χαλάρωση στον ήλιο, συνεχίστε την εξερεύνησή σας στο εσωτερικό του παλατιού. Σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως να είστε τόσο κουρασμένοι, που να παραλείψετε τους κήπους και να χάσετε μια μοναδική βόλτα!

  • Belvedere 
Τα ογκώδη, επιβλητικά κτίρια είναι ίσως το πιο κοινό χαρακτηριστικό της Βιέννης. Μεταξύ αυτών και το πρώην ανάκτορο Belvedere - ελάχιστα έξω από τη Βιέννη, στο οποίο στεγάζονται πολύτιμα έργα τέχνης και μοναδικοί πίνακες ζωγραφικής. Συγκεκριμένα μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά αυθεντικά έργα των Κλιμτ, Κοκόσκα και Σίλε.

  • Prater 
Η πόλη της Βιέννης δεν σημαίνει μόνο παλάτια και μουσεία, αλλά και διασκέδαση! Ο λόγος για το Prater, το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της πόλης με την περίφημη «ρόδα» του – σήμα κατατεθέν της πόλης, που θα σας υψώσει κοντά στα 200 μέτρα από το έδαφος, χαρίζοντας σας ταυτόχρονα μια μοναδική θέα. Κατασκευάστηκε το 1897, ως φόρος τιμής για τα 50 χρόνια μοναρχίας του Φραγκίσκου-Ιωσήφ και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα προσφέροντας στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε Βιεννέζους και μη! Το πάρκο φιλοξενεί κάθε άλλου είδους παιχνίδια λούνα-πάρκ για να διασκεδάσετε.

Τέλος θα σας συστήναμε να κάνετε μια στάση στο Central Café! Το καφέ αυτό λειτουργεί αδιάκοπα στο ισόγειο του Palais Ferstel από το 1876, όπου και χτυπά έκτοτε η «καρδιά» της βιεννέζικης διανόησης. Στα τραπεζάκια του απόλαυσαν τον καφέ τους, ορισμένες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της κουλτούρας και του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο Σίγκμουντ Φρόϋντ και ο Λέο Τρότσκι. Ακόμη και σήμερα παρά το πολυτελές περιβάλλον κυριαρχεί μια μοναδική αίσθηση μποέμικης κουλτούρας, που θα σας μεταφέρει σε περασμένες εποχές.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!












Pin It button on image hover