Travel Plan

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι: Μονεμβασιά, με θέα το Μυρτώο πέλαγος

Η Μονεμβασιά που βρίσκεται πάνω στην κορυφή ενός λόφου ύψος 300 μέτρων, συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με μία υπέροχη θέα στο Μυρτώο Πέλαγος. Συνδέεται με τη Λακωνία μόνη μέσω μίας λεπτής λωρίδας γης η οποία και αποτελούσε τη μόνη έμβαση στο βράχο.

 Στον βράχο συνυπάρχουν δύο πόλεις. Η «κάτω πόλη», είναι κτισμένη δίπλα στη θάλασσα με αναπαλαιωμένα κτίρια που διακρίνονται για την αρχιτεκτονική τους ομορφιά. Η «άνω πόλη» είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου. Αποτελεί φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα και ελάχιστα κτίσματα. Η θέα που προσφέρεται στο Μυρτώο πέλαγος θα σας μείνει αξέχαστη.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το υπέροχο κάστρο της Μονεμβασιάς αλλά και να φιλοξενηθείτε στους παραδοσιακούς ξενώνες Αρδάμης, που βρίσκονται στο πιο σημαντικό κτίσμα του κάστρου. Μάλιστα το εν λόγω κτίσμα ήταν το κυβερνείο του κάστρου επί Ενετών και διοικητήριο επί Τουρκοκρατίας, ενώ σε αυτό έχουν φιλοξενηθεί δύο αυτοκράτορες του Βυζαντίου.

Ρίξτε μια ματιά στα πακέτα και στις προσφορές στο www.travelplan.gr και ταξιδέψτε με την εγγύηση του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού!
Πηγή: star.gr
Pin It button on image hover