Travel Plan

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μπαλί: Διακοπές στο μαγευτικό τοπίο που ζεί μεσα στο αιώνιο καλοκαίρι!

Το Μπαλί είναι το νησί του παραδείσου. Είναι γνωστό ότι πολλοί θέλουν να επισκεφθούν το Μπαλί πριν πεθάνουν, αλλά όταν το επισκεφθούν δεν θέλουν πια να πεθάνουν.Το Μπαλί θα to επισκεφθείτε καλύτερα με τις αισθήσεις σας…….Αν εξαιρέσουμε το θέρετρο Κούτα, το υπόλοιπο νησί μοιάζει να βγήκε από πίνακα ζωγραφικής.

Χωράφια με ρύζι, χωρικοί ντυμένοι με την παραδοσιακή τους ενδυμασία, άγρια φύση και μικρά παραδοσιακά χωριά. Τα νερά ιδιαίτερα ζεστά, το κύμα που υπάρχει κάποιες φορές ίσως δυσκολέψει λίγο το κολύμπι! Οι παραλίες είναι γεμάτες από τουρίστες οι οποίοι απολαμβάνουν όλο το χρόνο αυτό το υπέροχο νησί, τις παραλίες του και τον ήλιο του.

Tο φαγητό
στο Mπάλι αποτελεί πραγματική εμπειρία Στο Μπαλί θα βρείτε πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ με λαχανικά, κοτόπουλο, πάπια, μοσχάρι και ψάρια. Αστακούς μπορεί κανείς να απολαύσει σχεδόν δωρεάν. Μολονότι σε λίγα εστιατόρια μπορεί κανείς να γευθεί αποκλειστικά μπαλινέζικη κουζίνα, η οποία είναι μάλλον καυτερή αλλά πεντανόστιμη.
Δύο από τις σπεσιαλιτέ του νησιού είναι το Babi Guling, γουρουνάκι ψητό στη σούβλα με γέμιση από χόρτα, μπαχαρικά, κόκκινες πιπεριές και ρύζι και η Bebek Betutu, πάπια καπνιστή σε πήλινο φούρνο.

Αξιοθέατα
Στο νησί υπάρχουν δύο ηφαίστεια, όπου εκεί κατοικούν, σύμφωνα με τη θρησκεία και την παράδοση των κατοίκων, οι Θεοί και τα πνεύματα. Η περιοχή λέγεται Κινταμάνι και μπορεί να πάει κανείς εκεί και να θαυμάσει τη λίμνη Μπατούρ, η οποία βρίσκετε κάτω από τα δύο ηφαίστεια.

Στο νοτιοδυτικό κομμάτι του Μπαλί υπάρχει εθνικό πάρκο. Πρόκειται για μια φυσική έκταση 70.000 εκταρίων τροπικού δάσους. Η περιοχή αυτή αποτελεί «σπίτι» για πολλά είδη πανίδας. Αν προτιμάτε την περιπέτεια επισκεφθείτε το δάσος Σαγκέχ, πιο γνωστό ως δάσος των μαϊμούδων. Στο νησί θεωρούνται κι αυτές ιερά ζώα κι είναι φαντασμαγορικός ο χορός των πιθήκων. Είναι μια περιοχή τροπικής και άγριας βλάστησης, που δένει ευχάριστα με τις χιουμοριστικές αντιδράσεις των πολυάριθμων πιθήκων. Εξοικειωμένοι με τους τουρίστες περιμένουν μια μπανάνα η μια χούφτα φιστίκια για να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: 24travelnews.gr
Pin It button on image hover