Travel Plan

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτή Τσίπουρου & Κάστανου στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Η επιτυχημένη γιορτή του Κάστανου και Τσίπουρου πραγματοποιείται και φέτος στο γραφικό χωριό: Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε ως αφορμή συνάντησης και διασκέδασης των ανθρώπων από τα γύρω χωριά και το αναβιώνει ο Δήμος Αποδοτίας με την συμμετοχή του ξενοδοχείου Crystal Mountain και των κατοίκων της περιοχής. Φέτος, η γιορτή πραγματοποιείται το Σάββατο 09 Οκτωβρίου.
Πρόγραμμα γιορτής
Ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής 08 Οκτωβρίου γίνονται οι ετοιμασίες στην πλατεία του χωριού. Με το σούρουπο τα καζάνια είναι έτοιμα στην σειρά για να υποδεχθούν το τσίπουρο και οι φουφούδες στημένες με τα κάρβουνα για να ψηθούν τα κάστανα. Το ξημέρωμα του Σαββάτου αρχίζουν να έρχονται οι πρώτοι επισκέπτες όπου διάχυτα νοιώθουν τις μυρωδιές από τα αχνιστά κάστανα και το απόσταγμα του τσίπουρου. Τα τραπέζια γεμίζουν από τα διάφορα «πεσκέσια» που προσφέρουν οι νοικοκυρές του χωριού όπως πίτες, τηγανίτες, λουκουμάδες, καρύδια, μήλα και άλλα σπιτικά εδέσματα. Οι επισκέπτες δεν έχουν παρά να γεμίσουν το ποτήρι τους από το μεγάλο καζάνι και να γευτούν το παραδοσιακό αχνιστό τσίπουρο σε συνδυασμό με την υπέροχη γεύση του κάστανου. Προς το μεσημέρι η πλατεία του χωριού γεμίζει από κόσμο και η παραδοσιακή ορχήστρα ξεκινάει να παίζει στους τοπικούς ρυθμούς. Με πρωτοστάτες τους ντόπιους ξεκινάει ο χορός στο πλακόστρωτο της πλατείας. Δειλά- δειλά μπαίνουν στο χορό και οι επισκέπτες και σε λίγο γίνεται ένα ξέφρενο γλέντι με χορό και τραγούδι. Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Pin It button on image hover