Travel Plan

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τιρόλο: Μια οικολογική περιπέτεια...

Το πληθωρικό Τιρόλο απευθύνεται στους ταξιδευτές που διαθέτουν ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση και αναζητούν την περιπέτεια στην αγκαλιά της αλπικής φύσης. Στο λεξικό των ταξιδιωτών, το λήμμα «Τιρόλο» ερμηνεύεται ως ένας ορεινός παράδεισος στην καρδιά των Αλπεων. Αιώνιοι παγετώνες, γυμνές κορυφογραμμές, ορεινές λίμνες, αλπικά βοσκοτόπια, πυκνά ελατοδάση, ορμητικοί καταρράκτες και κατάφυτες κοιλάδες συνθέτουν ένα τοπίο που έχει καταφέρει να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αλώβητο από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Επιχειρήστε μια βουτιά στην πράσινη «θάλασσα» των Αλπεων ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του Τιρόλο, το Ινσμπρουκ. Η ιστορική πολιτεία της Δυτικής Αυστρίας είναι κτισμένη σε υψόμετρο 547 μ. και απλώνει τις γειτονιές της δίπλα στις όχθες του ποταμού Ιν. Φωλιάζει στη μέση μιας μεγάλης κοιλάδας, κάτω ακριβώς από τη βαριά σκιά των βουνοκορφών της οροσειράς Κάρβεντελ.



Πόλη με αυθεντική μεσαιωνική φυσιογνωμία και αλπικό κλίμα, η τιρολέζικη πρωτεύουσα υποδέχεται περίπου 2.000.000 επισκέπτες ετησίως. Διαθέτει υποδειγματική τουριστική υποδομή, σύγχρονη πολεοδομία και φημίζεται για τις άρτιες εγκαταστάσεις χειμερινών σπορ που διαθέτει, στις οποίες φιλοξενήθηκαν δυο φορές κατά το παρελθόν χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε ανάμεσα σε ονειρεμένους προορισμούς τις φθινοπωρινές σας διακοπές.
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover