Travel Plan

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σπέτσες: Στις λάμψεις της Αρμάτας

Δεν ξεχνιέται η πρώτη ματιά... Καθώς θα φτάνετε στις Σπέτσες με το πλοίο, η πρώτη εικόνα που θα δείτε είναι η όμορφη πόλη με τα υπέροχα αρχοντικά, χτισμένα πάνω από τα νερά του λιμανιού. Οπως θα διαπιστώσετε αμέσως, αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο νησί. Ετσι, μπορείτε να εξερευνήσετε τις Σπέτσες με τα πόδια - κάτι που είναι εύκολο αν μιλάμε για την πόλη. Αλλά αν θέλετε να δείτε το υπόλοιπο νησί, θα πρέπει να μισθώσετε ταξί, να νοικιάσετε ποδήλατο ή μοτοσικλέτα ή κάποιο θαλάσσιο μέσο.

Πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας στην πόλη, απολαύστε ένα παραδοσιακό αμυγδαλωτό με έναν φλιτζάνι καφέ στην κοσμοπολίτικη Ντάπια: όλοι από εδώ θα περάσουν! Η Ντάπια ήταν φρούριο και προμαχώνας του λιμανιού και κατά την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης υπήρχαν εδώ κανόνια για να αποτρέπουν τους εισβολείς (μερικά διατηρούνται ακόμη). Μπροστά από τις παλιές οχυρώσεις βρίσκεται σήμερα προστατευμένο από τη μεγάλη προβλήτα το λιμανάκι όπου δένουν τα χαρακτηριστικά ασπροκόκκινα θαλάσσια ταξί.


Προτάσεις για φαγητό:
  • Στέλιος, κοντά στην Ντάπια (22980 73748). Εντιμο φαγητό στο παλαιότατο ταβερνείο πάνω στον παραλιακό δρόμο. Ξεχωριστά πιάτα ο ξιφίας με τα χόρτα, το μοσχάρι με μελιτζάνα και τυρί και όλα τα φαγητά στο πήλινο γιουβέτσι (μοσχάρι με κριθαράκι, παστίτσιο κ.λπ).
  • Πάτραλης, στην Κουνουπίτσα (22980 74441). Από τις διασημότερες ψαροταβέρνες του νησιού. Εχει πάντα ολόφρεσκο ψάρι, κορυφαία αστακομακαρονάδα, γαρίδες, γευστική κακαβιά και φυσικά ψάρι αλά Σπετσιώτα.
  • La Scala (22980 74963). Διάσημο ιταλικό εστιατόριο στο Παλιό Λιμάνι. Σερβίρει σε ταράτσα με θέα και εκτός από κλασικές επιλογές ιταλικών πιάτων έχει και πιο «προχωρημένες» και gourmet επιλογές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς μας ή τις προσφορές μας επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover