Travel Plan

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Λανγκάουι : Ένας τροπικός παράδεισος στον Ινδικό ωκεανό

Έξω από την δυτική ακτή της Μαλαισίας βρίσκεται ένα παραδεισένιο νησί, όπου το καλοκαίρι διαρκεί όλο το χρόνο. Ας γνωρίσουμε το τροπικό ησυχαστήριο με τους ευγενικούς, φιλόξενους κατοίκους, που μπορεί να δώσει μια άλλη νότα στις εξερευνήσεις σας στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το νησί δικαιολογημένα τείνει να γίνει, τα τελευταία χρόνια, ένας δημοφιλής προορισμός των ταξιδιωτών που παράλληλα επισκέπτονται την εξωτική Μαλαισία ή τη λαμπερή Σιγκαπούρη. Η οργιώδης βλάστηση, το μοναδικό καταπράσινο τοπίο με τα πανύψηλα φοινικόδεντρα, τα διαυγή νερά μιας μάλλον χλιαρής θάλασσας, ο κοραλλιογενής βυθός και εκείνα τα κατακόκκινα δειλινά που σου κόβουν την ανάσα, υφαίνουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό που, σε συνδυασμό με τις ανέσεις που προσφέρει το νησί, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για διακοπές γεμάτες ανεμελιά, χαλάρωση, αναζωογόνηση και διασκέδαση. Η φιλική ατμόσφαιρα, η διάχυτη ηρεμία, η απλότητα, οι υπέροχοι άνθρωποι, το αιώνιο καλοκαίρι και οι πολλές μυστηριακές ιστορίες γρήγορα γοητεύουν τον επισκέπτη.

Τι να φάτε

Τη νύχτα τα πολύχρωμα φώτα των εστιατορίων φωτίζουν χαρούμενα την πόλη και κάνουν την παραλία μαγική. Το μαγείρεμα των πικάντικων φαγητών γεμίζει την ατμόσφαιρα με μυρωδιές από μαλαισιανή, κινέζικη και ινδική κουζίνα. Η μαλαισιανή μαγειρική διαθέτει πολλά πιάτα και μεγάλη ποικιλία ιδιαίτερων γεύσεων και αρωμάτων. Συνδυάζει τα βασικά στοιχεία της μαλαισιανής παραδοσιακής κουζίνας και έχει προσθέσει πολλά στοιχεία από την κινέζικη αλλά και την ινδική. Αφήστε τη γευστική σας περιέργεια ελεύθερη και δοκιμάστε το nasi dagang, το nasi lemak (ρύζι μαγειρεμένο με γάλα καρύδας, αυγά κ.ά.), το nasi kerabu και φυσικά το satay, ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της μαλαισιανής κουζίνας, που είναι σουβλάκι από κοτόπουλο ή μοσχάρι με σάλτσα φιστικιού. Αλλα δημοφιλή πιάτα της μαλαισιανής μαγειρικής είναι τα roti canai, nasi goreng (τηγανητό ρύζι), rojak, char kway teow, chicken rice, curry laksa, rendang.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό!
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover