Travel Plan

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μια μεγάλη βόλτα για ψώνια στο Παρίσι

Επισκεφθείτε το 8ο arrondissement και κυρίως η avenue Montaigne (Dior, Ungaro, Nina Ricci, Louis Vuitton, Guy Laroche,), η rue du Faubourg Saint Honore (Lanvin, Louis Ferraud, Azzaro, Pierre Cardin, Lancome, Hermes- αααχ, ένα φουλάρι θέλω μόνο- ένα φουλάρι). Στη Rue Royale και στην Place Vendôme συναντάμε διάσημους οίκους κοσμηματοπωλών: Cartier, Boucheron, Van Cliff & Arpel κλπ.

Μεγάλο εμπορικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού είναι το Les Halles. Παλιά υπήρξε η κεντρική αγορά τροφίμων του Παρισιού. Ο Ζολά την περιέγραφε σαν την κοιλιά του Παρισιού. Το 1971 γκρεμίστηκε, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που προκαλούσε και μεταφέρθηκε στα προάστια και αντικαταστάθηκε από εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο το Forum. Καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση πάνω και κάτω από τη γη.

Στα υπόγεια επίπεδα 2 και 3 βρίσκονται διάφορα καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τοFNAC, το οποίο θα σας χρησιμεύσει κατά τη διαμονή σας στο Παρίσι προκειμένου να αγοράσετε εκ των προτέρων εισιτήρια για τα Μουσεία και έτσι να αποφύγετε τις ατελείωτες ουρές, και διάφορες μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια. Πάνω από το έδαφος υπάρχουν κήποι, πλατείες, πέργκολες και κτίρια από μέταλλο και γυαλί που στεγάζουν το Pavilion des Arts και τη Maison de la Poesie.


Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και ταξιδέψτε σε υπέροχους προορισμούς που θα καλύψουν όλες σας τις ανάγκες.
Πηγή: travelstories.gr
Pin It button on image hover