Travel Plan

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Λισσαβόνα: Μεσογειακό ”μπρίο” με ευρωπαϊκό χρώμα

Το φθινόπωρο της πάει γιατί: Δεν υπάρχει πιο ρομαντικά μελαγχολική εικόνα από τον Ατλαντικό που καθρεφτίζει τον γκρίζο φθινοπωρινό ουρανό, ενώ από κάπου μακριά ακούγεται ένα μελωδικό fado. Επίσης, γιατί οι επτά λόφοι της αυτή την εποχή σκεπάζονται από ένα πορτοκαλοκίτρινο πέπλο που κάνει τα… ανεβοκατεβάσματα ακόμη ειδυλλιακότερα.

Τα highlights: Οι προαναφερθέντες επτά λόφοι, τους οποίους θα σκαρφαλώσετε έναν έναν, με τα πόδια ή με τα τραμ, για να θαυμάσετε την πολύχρωμη θέα από ψηλά. Τα δαιδαλώδη, λιθόστρωτα σοκάκια του Bairro Alto που αναδίδουν άρωμα μεσαιωνικής Ευρώπης. Η ισλαμική συνοικία στις όχθες του Ταγού –άλλη μία απόλυτα φθινοπωρινή εικόνα. Η πανοραμική θέα της πόλης από την κορυφή του Πύργου της Santa Justa, δημιούργημα του αρχιτέκτονα του Πύργου του Άιφελ, και η ειδυλλιακά μελαγχολική παραθαλάσσια περιοχή του Belem.


Πού θα φάτε: Παραδοσιακή πορτογαλική κουζίνα στα Casa de Comida (Traversa de Amoreiras 1),Conventual (Praca des Flores) και Par’ Acorda (Rua de Atalaia, Baixa). Για μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα θα κατευθυνθείτε στο ακριβότερο, αλλά εξαιρετικό Eleven (Rua Marques de Fronteira).



Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας προορισμό για αξέχαστες φθινοπωρινές διακοπές.
Πηγή: in2life.gr

Pin It button on image hover