Travel Plan

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Χαϊδελβέργη: Ρομαντική μεσαιωνική ατμόσφαιρα

Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, θυμίζει παραμύθι με κάστρα, ιππότες και μάγισσες. Χάρη στη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, τον ρομαντισμό και τα ιστορικά της αξιοθέατα, η Χαϊδελβέργη είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Γερμανίας.

Είναι η μεσαιωνική γοητεία της, η εξαιρετική αρχιτεκτονική, τα παλάτια, τα μπαρόκ κτίρια, οι γέφυρες και το κάστρο της που ενθουσιάζουν. Η ζεστασιά των ανθρώπων της, το καθαρό περιβάλλον, το άφθονο πράσινο και η ηρεμία της ξαφνιάζουν ευχάριστα. Είναι μια πόλη που ζει ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, με σοφιστικέ χαρακτήρα και ρομαντική ατμόσφαιρα, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ένα μεσαιωνικό παραμύθι με ιππότες, βασιλόπουλα και κάστρα.

Fast info


Κρουαζιέρα στον Νέκαρ
Οι κρουαζιέρες στον ποταμό ξεκινούν Απρί λιο και σταματούν μέσα Οκτωβρίου. Η διαδρομή του ποταμόπλοιου αρχίζει από τη Χαϊδελ βέργη και φτάνει μέχρι την πόλη Neckar steinach.
Ζωολογικός κήπος
Ελέφαντες, λιοντάρια, πίθηκοι, τίγρεις και σπάνια πουλιά φιλοξενεί ο ζωολογικός κήπος της Χαϊδελ βέρ γης. Ωρες λειτουργίας: 09.00-17.00 (Νοέμβριο-Φεβρουάριο) και 09.00-18.00 (Μάρτιο-Οκτώ βριο).

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας προορισμό για αξέχαστες διακοπές.
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover