Travel Plan

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήρεια: Αυθεντικά ορεινή, αυθεντικά Κορινθία

Δυο ωρίτσες δρόμος, και βρίσκεσαι έτη φωτός μακριά από την Αθήνα. Οι λάτρεις των εκτός πεπατημένης προορισμών, βέβαια, θα σας πουν με μια ανεπαίσθητη γκριμάτσα αποδοκιμασίας, ότι ακριβώς εξαιτίας της εγγύτητάς της στην Αθήνα η Ζήρεια είναι εμπορικά εκμεταλλευμένη, ανησυχητικά trendy και υπερβολικά πολυσύχναστη –κάτι σαν new age Αράχωβα. Γεγονός που είναι εν μέρει αληθές, σε συγκεκριμένες περιοχές της. Αν τους πιστέψετε, θα χάσετε τις πανέμορφες διαδρομές και τα κουκλίστικα χωριά στις υπόλοιπες.

Ανατολική Ζήρεια: Από το Κεφαλάρι στη Στυμφαλία

Ο δρόμος που ανηφορίζει από το Κιάτο περνά δίπλα από το εντυπωσιακό Αστεροσκοπείο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, κι ελίσσεται ανάμεσα σε καταπράσινες πλαγιές μέχρι να φτάσει στο Κεφαλάρι. Κουρνιασμένο στους πρόποδες μιας ελατοσκέπαστης πλαγιάς, με λιγότερα από πενήντα σπίτια όλο κι όλο, το Κεφαλάρι είναι ένα αυθεντικά παραδοσιακό χωριό, χωρίς προσμίξεις και δαντέλες. 


Όταν το μάτι χορτάσει αμπελώνες, κατηφορίζουμε ξανά προς τον κεντρικό δρόμο, με την απαραίτητη στάση στο καφενείο του Ασπρόκαμπου για ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού. Η διαδρομή καταλήγει στην Στυμφαλία, τη μυθική λίμνη η οποία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της αποστραγγιστεί. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να αποτελεί σπάνιο υδροβιότοπο, στον οποίο κατοικούν περισσότερα από 160 είδη ζώων και πουλιών. Ένας μικρός αρχαιολογικός χώρος στη βόρεια πλευρά της φιλοξενεί τμήματα ναών, δημόσιων κτιρίων και οχυρώσεων της αρχαίας πόλης Στύμφαλου. 

Ανακαλύψτε τους πιο διάσημους προορισμούς με την εγγύηση του Travel Plan
Πηγή: www.in2life.gr






Pin It button on image hover