Travel Plan

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παρίσι: Φθινοπωρινό ταξίδι στο… φως

Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν σε ένα νέο μέρος για να δουν όσο περισσότερα μπορούν και άνθρωποι που είναι πιο εκλεκτικοί. Το πώς θα επιλέξει κανείς να «δει» το Παρίσι εξαρτάται από το τι άνθρωπος είναι: Τύπος πρωινός, λάτρης των μουσείων, τύπος μποέμ, ξενύχτης και καλοφαγάς. Και ως τέτοιος θα το εκτιμήσει για τις διαφορετικές αυτές του εκφάνσεις, οι οποίες είναι όλες μεταξύ τους εξίσου αξιόλογες. Σαν αυτή η πόλη για να δημιουργήθηκε για τον κάθε έναν –σαν μία πραγματική Μητρόπολη.

Το Musée du Louvre, με τα 35.000 έργα τέχνης και τα περίπου 20 χιλιόμετρα διαδρόμων, τα οποία θα χρειαστεί να διανύσετε για να το γυρίσετε όλο. Αν δεν τα καταφέρετε, μην χάσετε τουλάχιστον την Mona Lisa του Leonardo da Vinci, η οποία θα παρατηρήσετε ότι μπορεί να σας κοιτάζει από όποιο σημείο -σε ακτίνα 180 μοιρών από τον πίνακα- κι αν στέκεστε, και το Wedding Feast at Cana (Γάμος εν Κανά) του Véronèse. Ακόμα, μην χάσετε τη Νίκη της Σαμοθράκης, αλλά και τα γλυπτά του Michelangelo Dying Slave και Captive Slave.



Μικρότερης δυναμικής, αλλά αξιόλογα για τον δικό τους λόγο το κάθε ένα, μουσεία είναι, άλλωστε, το ήσυχο Musée Marmottan Monet, στο οποίο φιλοξενούνται περί τα εβδομήντα έργα του σπουδαίου ζωγράφου. Το Musée Rodin, το οποίο φιλοξενείται σε μία ρομαντική βίλα του 1730 και περιβάλλεται από ολάνθιστους κήπους αξίζει τόσο για μερικές στιγμές χαλάρωσης σε αυτούς αλλά και για την υπέροχη συλλογή γλυπτών του Rodin, αλλά και έργων ζωγραφικής από άλλους καλλιτέχνες (Renoir, Monet, van Gogh). Τέλος, αν είστε λάτρεις της μόδας, καλώς ήρθατε στην πατρίδα της: το Musée de la Mode et du Textile σας περιμένει με μία εκπληκτική συλλογή υψηλής ραπτικής -και όχι μόνο- από τον 17ο αιώνα έως σήμερα. 

Τα καλύτερα μπιστρό και εστιατόρια της πόλης
Τα μπιστρό στο Παρίσι δεν αποτελούν απλά χώρους εστίασης, για να δαμάσει την πείνα και την κούρασή του ο τουρίστας κατά την διάρκεια του ταξιδιού του εκεί. Αντίθετα, πρόκειται για ζωντανά αξιοθέατα της πόλης, με μακρόχρονη ιστορία πολλά από αυτά και με υπέροχη ατμόσφαιρα που προσκαλεί τον επισκέπτη να επιστρέψει και την επόμενη ημέρα. Ανάμεσα στα μπιστρό που οφείλει ο επισκέπτης στην πόλη του φωτός να επισκεφθεί ξεχωρίζουμε τα:

Ladurée (16 Rue Royale, 8η συνοικία): Πρόκειται για ένα κλασικό τεϊοποτείο, το οποίο άνοιξε το 1862 και από τότε επεκτάθηκε σε δύο ακόμα καταστήματα, ένα στην λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, στον αριθμό 75, και ένα στην Rue Bonaparte. Το συγκεκριμένο κατάστημα, της Rue Royale, με την πατίνα του χρόνου να έχει αφήσει τα σημάδια της σε κάθε του γωνιά, αναδεύοντας αρώματα από άλλες αποχές. Όποιο Ladurée κι αν επισκεφθείτε μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τα λαχταριστά macaroon, συνοδεία καφέ, ενώ προτιμάτε κάτι αλμυρό, οι ομελέτες και οι frites που σερβίρονται εδώ είναι πεντανόστιμες και χορταστικές.

La Société (4 Place Saint-Germain-des-Près): Κατεξοχήν hot spot της πόλης, το Société φημίζεται όχι μόνο για την ενδιαφέρουσα κουζίνα του, την οποία επιμελείται σε συνεργασία με τον σεφ ο Jean-Louis Costes (ιδιοκτήτης του περίφημου Hotel Costes), αλλά και για την αφρόκρεμα της γαλλικής -και όχι μόνο- κοινωνίας που θα συναντήσει κάποιος εκεί. Οι τιμές του είναι σχετικά τσιμπημένες, αλλά μπορεί κανείς να το επισκεφθεί και για ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, το οποίο δεν θα ξεπεράσει τα 30 ευρώ κατ’άτομο.

Café de Flore (172 Boulevard St.-Germain, 6η συνοικία): Ιδανικό για καφέ ή ποτό αργά το απόγευμα, καθώς, παρά τον ελαφρώς τουριστικό του χαρακτήρα, συνεχίζει να προσελκύει ενδιαφέρον κοινό, μεταξύ των οποίων και πολλούς διάσημους Γάλλους. 


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 33333300

Πηγή: www.in2life.gr


Pin It button on image hover