Travel Plan

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τζουμέρκα: Άρωμα βουνού

Πιο "άγρια" και λιγότερο τουριστικά από τα ξαδελφάκια Ζαγόρια, τα Τζουμέρκα κατακτούν αργά αλλά σταθερά τη θέση που τους αξίζει στο πάνθεον των ελληνικών weekends, χάρη στα μοναδικά φυσικά τοπία, τα ανέγγιχτα από τον χρόνο χωριουδάκια τους και την θεσπέσια κουζίνα που συμπληρώνεται ιδανικά από το τοπικό τσίπουρο. Όρεξη για οδήγηση ή ορμητήριο κάπου κοντά τους να έχετε, και μόλις βρήκατε τον νέο αγαπημένο προορισμό του Σαββατοκύριακου.

Βόλτες: Στα λιθόκτιστα και ανηφορικά δρομάκια των χωριών Συράκο και Καλαρρύτες, και στο πανέμορφο δασικό μονοπάτι που τα συνδέει. Στο πιο low profile, πλην εξίσου σαγηνευτικό, χωριό Καταρράκτη, και βέβαια στον 17 μέτρων καταρράκτη που του έδωσε το όνομά του. Στο Σπήλαιο της Ανεμότρυπας, περίπου δέκα λεπτά έξω από τα Πράμαντα, και στη λαξευμένη στο βράχο Μονή Κηπίνας, κοντά στους Καλαρρύτες.

Και βουτιές: Στα κρυστάλλινα, παγωμένα νερά του Άραχθου και του Καλαρρύτικου, από τα βαρκάκια της Trekking Hellas, που διοργανώνει rafting στα δύο ποτάμια. Εναλλακτικά, στις δύο πανέμορφες λίμνες της περιοχής, πριν, μετά ή και… κατά τη διάρκεια του canoe kayak, που διοργανώνει επίσης η Trekking, στις λίμνες Ζηρού και Πουρναρίου. Οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ για τέσσερις ώρες rafting στον Άραχθο, και από 25 ευρώ για δύο ώρες canoe kayak στη λίμνη Ζηρού.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τις δικές σας ξεχωριστές διακοπές.
Πηγή: travel.in2life.gr
Pin It button on image hover