Travel Plan

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Χοροί, παραδόσεις, κουλτούρα των νησιών Φίτζι

Οι φιτζιανοί ζουν σε μια κοινωνία απολυταρχική, με κύριο ηγέτη τον αρχηγό του χωριού, στον οποίο πρέπει όλοι να υπακούουν. Το Meke είναι ο τυπικός θρησκευτικός χορός στα Φίτζι. Πιστεύεται ότι τα πνεύματα κατακτούν τα σώματα, όσο προχωράει ο χορός. Ο χορός συνοδεύεται από τραγούδι, χτυπήματα των χεριών και ταμπούρλα. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα.

Πρέπει να γίνει συνεννόηση με κάποιον από το χωριό για να χορέψουν για λογαριασμό σου. Υπάρχει και άλλο είδος χορού, αυτή τη φορά γυναικείος και τον απολαμβάνουν πολύ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι αιχμάλωτοι εχθροί ταπεινώνονται.

Φεστιβάλ
Τον Οκτώβριο γίνεται το Diwali, το φεστιβάλ των φώτων, το Outrigger Fiji International Competition που γίνεται στον κόλπο της Nadi τον Απρίλιο και περιλαμβάνει αθλητικούς αγώνες και μαραθώνιο. Το μουσικό φεστιβάλ γνωστό ως South Pacific Music Festival, συγκεντρώνει μουσικούς από τα Φίτζι και κρατά για 4 μέρες. Στη Σούβα τον Οκτώβριο γίνεται το Multicultural Arts Festival και περιλαμβάνει εκθέσεις τέχνης, τραγούδια, μουσική, χορούς και γευστικές προκλήσεις.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό!
Πηγή: travelstories.gr
Pin It button on image hover