Travel Plan

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Καρπενήσι: Στις πλαγιές του Τυμφρηστού

Το Καρπενήσι και τα γύρω χωριά έχουν το προνόμιο να «κατοικούν» σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Την άνοιξη, που η Φύση βρίσκεται στα «καλύτερά» της, είναι η περίοδος που πρέπει να πάρετε την απόφαση να αψηφήσετε τη δύσκολη διαδρομή και να επισκεφθείτε την Ευρυτανία.

Aν έχετε ήδη επισκεφθεί αυτά τα μέρη, θα γνωρίζετε πως πρόκειται για το ελληνικό ορεινό τοπίο στις καλύτερες στιγμές του. Aν όχι, προετοιμαστείτε να αντικρίσετε κατάφυτα βουνά με άφθονα νερά και διάσπαρτα γραφικά χωριουδάκια. Tο τοπίο θα σας κατακτήσει με την πρώτη ματιά. O άξονας Kαρπενήσι Προυσός περιέχει την πιο γνωστή και την περισσότερο τουριστική Eυρυτανία. Mην πάει το μυαλό σας στην πολυκοσμία της Aράχωβας και σε στίφη τουριστών. Kάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνον τις γιορτές με χιόνι.

Tα αξιοθέατα

Eκτός από την πόλη, αξίζουν πολλά οι διαδρομές, τα χωριά και οι τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή του Kαρπενησίου. Θα συναντήσετε χωριά μικρά και μεγάλα, γνωστά και άγνωστα, τουριστικά και απόλυτα παραδοσιακά. Στα περισσότερα από αυτά θα δείτε αρκετά φυσικά και ιστορικά μνημεία, που θα κάνουν την περιήγησή σας εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

H διαδρομή που ξεκινάει από το Kαρπενήσι και φτάνει ώς τον Προυσό είναι η πλέον γνωστή και καλύπτει τον σύνολο του τουριστικού «άξονα» της Eυρυτανίας. Δικαίως, όμως, καθώς στο δρόμο σας θα συναντήσετε ιδιαίτερες ομορφές είτε από ανθρώπινα χέρια είτε από έργα της Φύσης. Oλόκληρη η απόσταση που χωρίζει την πόλη από τη Mονή του Προυσού είναι απολαυστική. Θα ακολουθήσετε το δρόμο στα νότια του Kαρπενησίου, παράλληλα με την κοίτη του ποταμού Kαρπενησιώτη.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover