Travel Plan

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Νότια Τυνησία: Φλερτάροντας με τη Σαχάρα

Οι Έλληνες αγαπούν την Τυνησία και την επισκέπτονται συχνά, καθώς είναι από τις πιο φιλικές και γαλήνιες χώρες της Βόρειας Αφρικής. Αυτή τη φορά «ξεφεύγουμε» από τον Βορρά και την πρωτεύουσα Τύνιδα για να περιπλανηθούμε στα όρια της μεγάλης αφρικανικής ερήμου.

O μεγάλος Νότος της Τυνησίας, η απέραντη έρημος και οι οάσεις, είναι η άλλη όψη της χώρας, η πιο αραβική, η πιο ανατολίτικη πλευρά της. Oι κλιματολογικές συνθήκες είναι διαφορετικές καθώς επικρατεί ζέστη σχεδόν όλο το χρόνο, ενώ οι εντυπωσιακές πεδινές και ορεινές οάσεις, οι chotts όπως ονομάζονται οι λαμπυρίζουσες λίμνες με το αλάτι, αλλά και τα φρούρια της Σαχάρας, δίνουν την αίσθηση ενός άλλου κόσμου, μιας άλλης εποχή.


Εμπειρία: Κάπου μέσα στην αχανή έρημο, θα φτάσετε στο σημείο όπου βρίσκονται τα μισοκατεστραμμένα σκηνικά από την ταινία «Ο πόλεμος των Αστρων». Αυτό το στεγνό τοπίο, ο λαιμός της καμήλας, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, θεωρήθηκε η ιδανική τοποθεσία για τις ανάγκες της ταινίας. Στα λίγα πρόχειρα σπίτια που κατασκευάστηκαν τότε και υπάρχουν μέχρι σήμερα, οι ντόπιοι περιμένουν τώρα τους τουρίστες για να τους κάνουν μια βόλτα στην έρημο με καμήλες ή να πουλήσουν αναμνηστικά. 

Εμπιστευθείτε τα ταξίδια σας στους ειδικούς! Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον προορισμό που σας εκφράζει.
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover