Travel Plan

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

New York report

Απομονώνουμε κάποιες not to be missed εμπειρίες, αν έχετε μόνο ένα long weekend να διαθέσετε, σε μια πόλη που απλώς δεν εξαντλείται ποτέ.

στο κουκλόσπιτο
Ένας περίπατος στο Central Park, χωρίς να το καταλάβεις, σε φέρνει σε ένα υπέροχο παιχνιδάδικο από αυτά που βλέπουμε στις χριστουγεννιάτικες ταινίες. Η πινακίδα με τα χρυσά γράμματα πάνω σε κόκκινο φόντο που γράφει F.A.O. Scwartz, φαντάζει μαγική.

Η μύτη γεμίζει από τις μυρωδιές των toffees και των φρεσκοψημένων cookies από το caf, και τα μάτια χαζεύουν μερικές από τις ωραιότερες κούκλες ever, Βarbie ντυμένες με ρούχα που θα ζήλευαν και οι σχεδιαστές, εξομoιωτές κίνησης, συλλεκτικά παιχνίδια αντίκες, υπέροχα κουκλόσπιτα, ζαχαρωτά και πολύχρωμα γλειφιντζούρια.

burger-ing

Το τέλειο burger είναι μια «σπουδή» αντιθέσεων. Κάτι σαν εδώδιμο yin yang. Ιδανικά κρύο αλλά και ζεστό, τραγανό αλλά και μαστιχωτό, ωμό αλλά και ψημένο, στεγνό αλλά και υγρό, αλμυρό και γλυκό. Λες απλώς «Burger Joint στην 118 W. And 57th St.».

 νέοι καιροί για το sushi
«Nobu»; Όχι. «Μήπως, Sushi Yashuda;» Αν θέλεις το καλύτερο o-toro (κοιλιά του τόνου) και το πιο άψογα αλλά politically correct εκτελεσμένο σούσι, ναι. Aν όμως προτιμάς δημιουργικότητα και εξέλιξη, πηγαίνεις στο Sushi Of Gari». Ανάμεσα στους sushi-snobs, η τεχνική και η επαναληψιμότητα εκτιμώνται περισσότερο από την πρωτοτυπία και την τρέλα, στου Gari όμως θα ευχαριστηθείτε τον «αντίλογο», δηλαδή το δημιουργικό πνεύμα και τη γευστική ιδιοτυπία. Ο Masatoshi «Gari» Sugio γύρισε όλη την Υδρόγειο «παραχαϊδεύοντας» τη γεύση του, προσπαθώντας να ανακαλύψει δημιουργικούς συνδυασμούς: κατέληξε λοιπόν να μαρινάρει τα ψάρια σε σάκε και να τους προσθέτει
μαγιονέζα από τόφου.



Ανακαλύψτε τον κόσμο με τα μάτια του Travel Plan.
Πηγή: athinorama.gr
Pin It button on image hover