Travel Plan

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γευστικές Απολαύσεις στην Σκύρο

Μισή Σποράδες με το βόρειο καταπράσινο μέρος της και μισή Κυκλάδες με το βραχώδη γυμνό νότο της, η Σκύρος φαίνεται ώρες ώρες σαν να μην είναι του κόσμου τούτου.

Οι ντόπιοι τεχνίτες συνεχίζουν την παράδοση φτιάχνοντας ωραιότατα ξυλόγλυπτα και κεραμικά, κάποιοι στα ορεινά φοράνε ακόμα τα "τροχάδια" -παραδοσιακά σανδάλια με δέρμα και σόλα από λάστιχο αυτοκινήτου-, οι άνθρωποι είναι φιλικοί, σοβαροί και δεσμευμένοι στο ύφος και τον πολιτισμό του τόπου τους.
Πού θα φάτε

Σχεδόν σε όλες τις ταβέρνες του νησιού προσφέρονται ντόπια κρέατα και κυρίως κατσίκια που είναι νοστιμότατα αφού βόσκουν ελεύθερα τα αρωματικά χόρτα της σκυριανής φύσης. Η ντόπια φέτα και το ξινοτύρι είναι εξαιρετικά. Πολλά φρέσκα ψάρια και αστακοί σε πολύ καλές τιμές.
  • Στην "Ταβέρνα του Τάκου" στον Άγιο Πέτρο, μέσα στο δάσος. Παράγει σχεδόν όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του, εκτός από τα ωραιότατα κρεατικά, δοκιμάστε οπωσδήποτε αιθέρια λαδόπιτα με ξινοτύρι και γραβιέρα με πιπέρι.
  • Στον "Στέφανο" στα Μαγαζιά τεράστια αστακομακαρονάδα με καταπληκτική κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια που κρατάνε, στον Ασημενό στην Ασπούς, φρέσκο, καλοψημένο ψάρι.
  • Στην "Ταβέρνα της κυρίας Πόπης" στις Αχερούνες, την πιο γοητευτική εκδοχή της κλασικής ελληνικής κουζίνας που υπάρχει -αρωματική και πανάλαφρη- και υπέροχα τηγανητά μπαρμπούνια.
  • Στην "Ταβέρνα της κυρίας Καλής" στον Άγιο Φωκά ψαρόσουπα απίστευτη με ό,τι ψάρι βγάλει ο κυρ Αντώνης.
  • Στη "Σταματία" στο Πεύκο, εξαιρετικά μαγειρευτά με κρέας (αρνί και κατσίκι). 
Επισκεφθείτε το www.travelplan.com και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό.
Πηγή: athinorama.gr
Pin It button on image hover