Travel Plan

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αμβέρσα...Στα χνάρια του Ρούμπενς

Αν και δεν είναι ο πιο γνωστός προορισμός της Ευρώπης, η Αμβέρσα, στα βόρεια του Βελγίου, πόλη-λιμάνι με μακραίωνη ιστορία και με σήμα κατατεθέν τα αδαμαντοπωλεία της, γοητεύει κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί για λίγο ή για πολύ εκεί, στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Αμβέρσα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης βορειότερης επαρχίας της Φλάνδρας, του ολλανδόφωνου κομματιού του Βελγίου.

Γνωριμία με μια ματιά

Σε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης θα συναντήσετε σειρά μουσείων, μνημείων και ναών που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας εξάψουν τη φαντασία για εποχές αλλοτινές και ένδοξες για την Αμβέρσα, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη στο ακέραιο. Στην κεντρική πλατεία (Grote Markt) θαυμάστε το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Συντεχνιών, αλλά και τον Καθεδρικό Ναό, που φιλοξενεί ένα από τα διασημότερα έργα του Ρούμπενς, την «Αποκαθήλωση».



• Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Ρωμαίου στρατιώτη - ήρωα Silvio Brabo που σκότωσε τον γίγαντα ο οποίος, σύμφωνα με το μύθο, ζούσε στις όχθες του ποταμού Scheldt και αποκεφάλιζε όποιον ψαρά αρνιόταν να του πληρώσει φόρο.
• Από τα μουσεία που φιλοξενούνται στην Αμβέρσα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Διαμαντιών (www.diamantmuseum.be), αλλά και το Σπίτι του Ρούμπενς (www.rubenianum.be).
• Θαυμάστε, μεταξύ άλλων, το πέτρινο κάστρο Steen στην είσοδο του κέντρου της πόλης, χτισμένο τον 13ο αιώνα, αλλά και το άγαλμα του Ρούμπενς στην Groenplaats.
• Περιηγηθείτε στο λιμάνι της Αμβέρσας, με ιστορία που ξεπερνά τα χίλια χρόνια, αφού προμηθευτείτε την ειδική μπροσούρα με τίτλο «Δρόμος του Λιμανιού» και εάν -φυσικά- έχετε αυτοκίνητο, καθώς πρόκειται για μια διαδρομή 45 - 60 χιλιομέτρων. Διαφορετικά, μπορείτε να ξεναγηθείτε στο λιμάνι διά θαλάσσης, πραγματοποιώντας κάποια μίνι κρουαζιέρα.

Ταξιδέψτε στον κόσμο με την εγγύηση του Travel Plan. Επιλέξτε τον δικό σας προορισμό στο www.travelplan.gr
Πηγή: kathimerini.gr  
Pin It button on image hover