Travel Plan

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Φθινοπωρινές διακοπές στη Ρώμη

Το φθινόπωρο της πάει γιατί: Ο καιρός έχει γλυκάνει, οι ορδές των τουριστών έχουν αρχίσει να φεύγουν, κι οι ουρές στα σημαντικότερα αξιοθέατα να μικραίνουν. Οι όχθες του Τίβερη αναδίδουν φθινοπωρινή ρομαντζάδα, οι επτά λόφοι της στολίζονται από χρυσαφένια φύλλα και τα τεράστια πάρκα της ενδείκνυνται –όπως κι όλη η υπόλοιπη πόλη– για ατελείωτες απογευματινές βόλτες.

Τα highlights: Υπάρχουν highlights σε ένα απέραντο, υπαίθριο μουσείο; Πέρα από τα βασικά και μη εξαιρετέα (Κολοσσαίο, Αρχαία Αγορά, Καθεδρικός του Αγίου Πέτρου, Καπιτώλιο, Fontana di Trevi) η Ρώμη είναι γεμάτη γειτονιές, δρόμους και πλατείες, που διεκδικούν μια θέση στο πρόγραμμα και την καρδιά σας. Εντελώς ενδεικτικά, προτείνουμε την πολύβουη Piazza di Spagna, την επιβλητική Piazza Venezia, την μποέμ Piazza Navona, τις ρομαντικές όχθες του Τίβερη, την hip συνοικία Trastevere και τα καταπράσινα πάρκα γύρω στο λόφο Gianicolo και την Galleria Borghese.

Πού θα φάτε: Αυθεντική ιταλική κουζίνα στο Caviar Café, στη Via del Vaccaro 2, αξεπέραστα λαζάνια και μπρουσκέτες στο Casetta de’ Trastevere, και την υπόλοιπη ιταλική κουζίνα (εξαιρετικό το κουνέλι α αλα κατσατόρα) στο Da Lucia, επίσης στο Trastevere.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr
Πηγή: in2life.gr
Pin It button on image hover