Travel Plan

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κοπεγχάγη στα σύννεφα του φθινοπώρου

Τα πολύχρωμα κτίρια του παλιομοδίτικου λιμανιού της καθρεφτίζονται υπέροχα στα σχεδόν ακίνητα νερά, και τα πορτοκαλοκίτρινα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα γεμίζουν τις λιθόκτιστες πλατείες της, δημιουργώντας ένα ρομαντικό τοπίο που κάνει τέλεια αντίθεση με τον γκριζαρισμένο σκανδιναβικό ουρανό. Επίσης, γιατί οι πολικές θερμοκρασίες που μας τρομάζουν τον χειμώνα δεν έχουν κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία τους.

Τα highlights: Το προαναφερθέν, πολύχρωμο λιμάνι της. Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, για τους fans του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τα κανάλια του Christianshavns, τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε μόνοι σας, νοικιάζοντας ρετρό βαρκάκι από το Christianshavns Bådudlejning og Café. Το περίφημο χρηματιστήριο Børsen που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό αναγεννησιακό κτήριο, και η γειτονιά που το φιλοξενεί. Τα καταπράσινα πάρκα της πόλης και οι ποδηλατάδες από το ένα στο άλλο. 



Πού θα φάτε: Δανέζικη κουζίνα στο Café Ketchup με το κεφάτο vibe που του εξασφαλίζει η διττή ιδιότητα του εστιατορίου - bar και το διάσημο, από το 1974 οπότε και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του,Grøften. Δημιουργική κουζίνα με παραδοσιακές βάσεις στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Ensemble.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.travelplan.gr
Πηγή: in2life.gr
Pin It button on image hover