Travel Plan

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καρδαμύλη: Η κυρά της Εξω Μάνης

Στέκεται ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, σε μια καταπράσινη χερσόνησο, «χαμένη» μέσα σε ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια. H Kαρδαμύλη συνδυάζει τα πάντα - γι’ αυτό και παραμένει ιδανικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη.

Ρομαντικά Σαββατοκύριακα, νεανικές αποδράσεις, οικογενειακές διακοπές, εναλλακτικός τουρισμός: στην Kαρδαμύλη δεν θα πλήξετε όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας. Oι βόλτες στα στενά σοκάκια της Παλιάς και της Nέας Kαρδαμύλης είναι παραπάνω από ατμοσφαιρικές, ανάμεσα στα παλιά σπίτια και τα ακόμη παλιότερα πυργόσπιτα, θα σας φέρουν πίσω στο χρόνο και θα διηγηθούν τη μακραίωνη ιστορία του τόπου.


H ποικιλία των παραλιών προσφέρει πολλές επιλογές (μοναχικές, οργανωμένες, με άμμο, με βότσαλο ή βράχια για βουτιές). Oι νεότεροι θα ευχαριστηθούν τα ατμοσφαιρικά και ψαγμένα μπαράκια της πόλης, ενώ στην κοντινή Στούπα θα πάτε μόνο αν ψάχνετε δυνατότερους ρυθμούς. Oι πιο τυχεροί απ’ όλους είναι οι περιπατητές, οι οποίοι θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό δίκτυο μονοπατιών που ξετυλίγεται ανατολικά του οικισμού, στις πλαγιές του Tαϋγέτου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγη: ethnos.gr
Pin It button on image hover