Travel Plan

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Koύβα: H γιορτή δεν τελειώνει ποτέ

Κάποτε ήταν παγκοσμίως διάσημη για το σοσιαλιστικό πείραμα του Φιντέλ Κάστρο. Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, η Κούβα παραμένει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς στον πλανήτη.

Οι χιλιάδες φίλοι της έρχονται εδώ να ζήσουν για λίγο το παραμύθι της Καραϊβικής μέσα στους ατμούς από το ρούμι, τους ήχους της ξέφρενης κουβανέζικης μουσικής, το άρωμα των πούρων και τις ατελείωτες βόλτες μπροστά στα βουλεβάρτα με τα αποικιακού ρυθμού πολύχρωμα σπίτια.

H Κούβα μοιάζει σαν να έχει μείνει στο «ψυγείο» για περίπου πενήντα χρόνια! Αυτό είναι φανερό στους τρόπους που συναλλάσσονται οι άνθρωποι, στην αρχιτεκτονική, στα αυτοκίνητα «ρετρό» που κυκλοφορούν ακόμα, στην πεποίθηση πολλών ότι η επανάσταση του Φιντέλ συνεχίζεται... Eνας κόσμος διαφορετικός άλλες φορές μπλέκεται με τον δικό μας, ενώ άλλες στιγμές μοιάζει να ξεπηδάει από φθαρμένο κινηματογραφικό φιλμ.



Τα νερά της Καραϊβικής συνεχίζουν να χαϊδεύουν το κορμί της χώρας, η Αβάνα να αποτελεί μάλλον την πιο ιδιαίτερη πρωτεύουσα του κόσμου, ενώ συνολικά δεκαπέντε αξιοθέατά της έχουν χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο χορός και το τραγούδι μοιάζουν να είναι έμφυτα στους Κουβανούς, ενώ τα κοκτέιλ μοχίτο, ντάκιρι και πίνια κολάντα έχουν αναχθεί σε σήματα κατατεθέντα, όπως φυσικά και τα χειροποίητα πούρα.

Η Κούβα διαφημίζεται ως ένας από τους τελευταίους παραδείσους («Ultimos Paraisos») ο οποίος καταφέρνει παράλληλα και καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών που προσκυνούν την «αγία Τριάδα» -χορό, ποτό και πάρτι- αλλά και αυτών που θέλουν να εξερευνήσουν τη φύση και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και ταξιδέψτε με την εγγύηση του Travel Plan
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover