Travel Plan

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Χιλιαδού: Βουτώντας από τη Δίρφη στο Αιγαίο

Βορράς ή Νότος; Βουνό ή νησί; Γαλήνια ή άγρια; Στην πίσω πλευρά της Εύβοιας, αυτή που βρέχει τα πόδια της στο Αιγαίο, στο τέλος ενός φιδωτού δρόμου που κατεβαίνει ένα καταπράσινο βουνό, τη Δίρφη, βρίσκεται μια παραλία που στέκεται ακριβώς στο μεταίχμιο.

Που είναι λίγο Βορράς και λίγο Νότος, ταυτόχρονα βουνίσια και θαλασσινή, πότε γαλήνια και πότε άγρια. Που είναι ταυτόχρονα όλα όσα θα θέλαμε να είναι μια παραλία, και τίποτα απ’ αυτά. Που είναι η Χιλιαδού. 

Καταγάλανοι διαδοχικοί κολπίσκοι, καστανή άμμος, επιβλητικά βράχια να διακόπτουν το γαλάζιο που αγγίζει τη γραμμή του ορίζοντα
, μικρά νησάκια και μυστηριακές σπηλιές που περιμένουν να αποκαλύψουν μυστικά που εκτείνονται μέχρι το σημείο των prive παραλιών πίσω τους συνθέτουν ένα τοπίο γεμάτο εναλλαγές: ένα τοπίο που ενσωματώνει τη γαλήνη του βουνού στην αλμύρα της θάλασσας, την αγριάδα του βράχου στην οικεία αγκαλιά της άμμου. 



Και αν πεινάσετε; Πιάστε θέση στο Γλάρο, για σπιτικά μαγειρευτά, στο Λάιο ή το Ρίννη για φρεσκότατο, ντόπιο ψαράκι, θαλασσινούς μεζέδες και θεϊκές αστακομακαρονάδες. 


Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και βρείτε το δικό σας μοναδικό προορισμό.
Πηγή: in2life.gr
Pin It button on image hover