Travel Plan

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κολωνία: Στην καρδιά της Ευρώπης

Στις 11 Νοεμβρίου, στις 11:11 το πρωί, η επίσημη έναρξη του καρναβαλιού (!) μεταμορφώνει ολόκληρη την πόλη σε ένα γιγάντιο, πολύχρωμο πανηγύρι με ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία, σε κάθε μπαρ και σε κάθε μπυραρία της πόλης. Οι ρομαντικές ψυχές θα λατρέψουν και τις γεμάτες φθινοπωρινά φύλλα όχθες του Ρήνου, και την παλιά πόλη με τις λιθόκτιστες πλατείες και τα πολύχρωμα κτίρια του 19ου αιώνα.

Τα highlights: Η προαναφερθείσα παλιά πόλη. Ο εμβληματικός γοτθικός Καθεδρικός Ναός, που αν βγάζαμε τα γυάλινα ανατολίτικα μεγαθήρια από τον ανταγωνισμό θα ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Το κέντρο της πόλης, με τους τεράστιους πεζόδρομους, τις αμέτρητες ευκαιρίες για shopping και τα εντυπωσιακά μουσεία μοντέρνας και μη τέχνης –με κορυφαίο το Μουσείο Σοκολάτας, στις όχθες του Ρήνου. Οι ίδιες οι όχθες του Ρήνου και η Hohenzollernbrücke, η αψιδωτή γέφυρα που τον διασχίζει. Η βελγική συνοικία, με τις elegant μπουτίκ, τις μικρές γκαλερί, τα trendy μπαράκια και εστιατόρια. Ο ζωολογικός και βοτανικός κήπος, στην ανατολική όχθη του Ρήνου, που φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο πάρκο ελεφάντων της Βορείου Ευρώπης.

Πού θα φάτε: Τοπική κουζίνα, συνοδεία «σπιτικής» μπύρας, στα Früh am Dom (Am Hof 12-14),Gaffel Haus (Alter Markt 20-22) και Brennerei Weiss (Hahnenstrasse 22). Πειραγμένη γερμανική κουζίνα, παντρεμένη έξυπνα με μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις στο Fischermann's (Rathenauplatz 21).


Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας φθινοπωρινό προορισμό.
Πηγή: in2life.gr
Pin It button on image hover