Travel Plan

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ευρυτανία: Φθινοπωρινές αποδράσεις σε μαγικά φαράγγια

Πόλος έλξης για χιλιάδες χειμερινούς εκδρομείς που σπεύδουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να απολαύσουν τις ομορφιές του, ο νομός Ευρυτανίας προσφέρει όλα όσα θα απαιτούσε ένας φυσιολάτρης επισκέπτης και πολλά περισσότερα. Η πρωτεύουσά του, το Καρπενήσι, πνιγμένη στο έλατο και σε υψόμετρο 960 μέτρων, συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους απανταχού λάτρεις του σκι, του καλού φαγητού, της διασκέδασης, αλλά και τις περιπέτειας.

Περιπέτειας; Ναι. Λίγα μόνο χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, στα αμέτρητα μικρά χωριουδάκια του νομού, ανακαλύπτουμε φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Μονοπάτια σε απόκρυμνα φαράγγια, μεγάλοι καταρράκτες, παγωμένα ποτάμια και πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συνθέτουν τον αποπλανητικό χαρακτήρα των φαραγγιών αυτών που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ο,τι πιστεύατε μέχρι τώρα για την μαγεία της Φύσης...

Φαράγγι "Πάνταβρέχει": Χωρίς υπερβολή ένα από τα ομορφότερα και καθαρότερα φαράγγια της Ευρώπης. Σχηματίζεται από τα νερά του ορμητικού Κρικελοπόταμου και βρίσκεται στο χωριό Ροσκά του δήμου Δόμνιστας. Στην πραγματικότητα είναι απλώς το στενότερο πέρασμα του ποταμού ανάμεσα στα όρη Πλατανάκι και Καλιακούδα

Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς: Βρίσκεται έξω από το χωριό Προυσός στην γέφυρα της Καστανιάς και είναι αρκετά βατό και σύντομο. Εξαιρετικής ομορφιάς, έχει κρυστάλλινα νερά και ένα γραφικό ξύλινο γεφυράκι το οποίο σε συνδυασμό με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συνθέτει έναν μοναδικό προορισμό. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να αγνοήσουν το μονοπάτι και να διασχίσουν το φαράγγι που είναι αρκετά δύσκολο.


Φαράγγι του Βοθώνα: Βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι στον δρόμο για τον Προυσό. Είναι ένα πανέμορφο, κατάφυτο φαράγγι που σχηματίστηκε στις δυτικές πλαγιές του όρους Καλιακούδα. Έχει μεγάλο ανοιχτό τμήμα στην αρχή του, το οποίο ύστερα στενεύει δημιουργώντας αρκετές όμορφες καταβάσεις προτού καταλήξει στον ποταμό Καρπενησιώτη. Από τους 8 καταρράκτες του, οι δύο φτάνουν τα 25 μέτρα.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και ταξιδέψτε στους πιο μαγικούς προορισμούς!
Πηγή: in2life.gr
Pin It button on image hover