Travel Plan

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εμενταλ: Η κοιλάδα της γαλήνης

Η κοιλάδα Εμενταλ, στην καρδιά της Ελβετίας, θεωρείται η πατρίδα του πιο διάσημου διάτρητου τυριού στον κόσμο. Η επίσκεψη στην πιο «εύγευστη» περιοχή της χώρας αντιπροσωπεύει μια οικολογική περιπλάνηση... πλούσια σε λιπαρά.

Eλβετία. Αν η πρώτη «γευστική» λέξη που έρχεται στον νου σας είναι οι σοκολάτες της, τότε η δεύτερη σίγουρα είναι το τυρί Εμενταλ. Δύο διεθνώς καταξιωμένα προϊόντα, με κοινό... συστατικό στοιχείο το λαχταριστό γάλα που παράγουν οι χιλιάδες αγελάδες που βόσκουν στον καταπράσινο παράδεισο της κοιλάδας Εμενταλ.

Αναβάσεις σε δασωμένους λόφους, παραποτάμιες πεζοπορίες, επισκέψεις σε παραδοσιακά τυροκομεία, γνωριμία με την τοπική οικιστική αρχιτεκτονική και εκδρομές στα όμορφα χωριά της κοιλάδας, είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε σ’ αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία του καντονιού της Βέρνης, όπου ο χρόνος κυλά αργά και απολαυστικά.

Χάρη στη μορφολογία του εδάφους, που χαρακτηρίζεται από χαμηλό ανάγλυφο δίχως μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις, μπορείτε να περιηγηθείτε στην κοιλάδα ακόμα και με ποδήλατο.

Στις κωμοπόλεις Langnau και Burgdorf, έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, υπάρχουν σημεία όπου μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο και να γνωρίσετε την περιοχή. Είναι συνηθισμένη, άλλωστε, η εικόνα ολόκληρων οικογενειών που κάνουν ποδήλατο μέσα σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με... πρωταγωνίστριες τις αγελάδες του Εμενταλ.

Επισκεφθείτε μαγικούς προορισμούς και ζήστε μοναδικές εμπειρίες με την εγγύηση του Travel Plan.
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover